3 traininguri de leadership pentru 3 nevoi diferite

Leadershipul și felurile lui

Leadershipul e o colecție de skill-uri și atitudini de raportare la situații, oameni, probleme, decizii, de comunicare și relaționare, de organizare și lucru în echipă. Este un concept foarte general, adaptabil la aproape orice situație, dar pe noi ne interesează aplicabilitatea și specificul său în contexte profesionale, în special în IT și industrii creative, zona noastră de specializare unde oferim training și consultanță. Aici cel puțin, diferența dintre leadership bun, la nivel de echipă, departament, firmă, și leadership prost, este vizibilă și de multe ori face diferența dintre succesul sau eșecul proiectului, sau chiar al firmei. Firmele de IT, sau angajații lor, care doresc training sau consultanță de leadership nu duc lipsă de opțiuni, de diverse feluri: mai formal sau mai informal; training de o zi sau de două; la birou sau în altă parte; combinat cu ceva teambuilding sau nu. Etc etc.

Noi, la Introspecials, am livrat întotdeauna training și consultanță de leadership bazat pe experiența noastră din IT, adaptat la specificul industriei și al oamenilor din industrie. Sigur, ne informăm constant din bunele practici globale, din ce mai descoperă unii sau alții, încercăm să fim la curent cu tot ce e nou dar, la final, tot ce zicem noi când ajungem să-i învățăm pe alții trebuie să treacă printr-un filtru simplu: “Cum aș fi privit și aplicat eu asta când eram developer/team leader/manager de IT?”. Dacă răspunsul este că ni s-ar fi părut prea abstract, sau prea învechit, sau prea idealist, sau nepotrivit spiritului meseriei noastre, atunci nu trece. Sunt multe idei, unele poate chiar bune, care nu se aplică însă în IT.

Un alt lucru pe care noi l-am făcut întotdeauna a fost să ne adaptăm și să ne perfecționăm în continuu conținutul și modul de livrare. Nu am avut două training-uri identice, nu am avut două sesiuni de consultanță la fel. Nu am căutat să rețetizăm ceea ce facem, pentru că scopul nu e să creem francize, am căutat să îmbunătățim, să ajustăm, să adaptăm. Nu e un produs de serie, e un produs custom. Asta înseamnă că nu putem scala, că nu putem de exemplu angaja traineri în toate orașele mari ale României și să le dăm scriptul să-l aplice, dar e ok, că nici nu vrem asta. Nu vrem să fim vreun fel de McDonalds al training-ului sau al consultanței.

3 feluri distincte de leadership training

Cea mai recentă evoluție a noastră este identificarea a trei mari direcții, a trei categorii de nevoi, în ceea ce priveste leadershipul în contextele unde lucrăm noi. Cele trei nu se exclud complet una pe alta, adică aceeași personă e posibil să aibă nevoie de toate, sau să le aplice pe toate, și uneori e chiar de așteptat acest lucru. Astea fiind zise, într-un anume moment, într-o anume etapă, un individ e mai probabil să aibă o nevoie mai mare de a aprofunda una dintre ele mai mult decât celelalte două. Cele trei categorii diferă prin problema pe care o rezolvă, prin tonul lor, prin premiza de la care pornesc și prin senioritatea audienței.

1. The Leadership Backpack - Rucsacul

Aici vorbim despre practicile și uneltele de bază ale leadershipului, despre chestiunile de zi cu zi, despre partea pragmatică, despre ce facem că să facem un pas înainte, ca să înțelegem o situație concretă, ca să trecem peste momente delicate, ca să construim, cărămidă cu cărămidă, echipe și să ajutăm oameni. Ne uităm extrem de realist la toate aceste aspecte, luăm în considerare specificul industriei, al oamenilor, discutăm concret și aplicat. Ne imaginăm un rucsac în care pui cele necesare înainte de a pleca la un drum greu.

Forma de bază este un training de o zi jumătate pentru grupe de 7-10 oameni, de multe ori mai la începutul drumului lor ca lideri, dar nu neapărat. Detalii aici.

2. Counterintuitive, Fearless Leadership - Noi perspective

Aici vorbim pe de o parte despre a revitaliza lideri și echipe care poate se “luptă” de mult în aceleași tranșee și care ori s-au mai demotivat ori le vine din ce în ce mai greu să vină cu idei noi, cu soluții creative la problemele cu care se confruntă. Vorbim și despre a ne elibera de anume clișee ale leadershipului, de a ne da seama în ce credem cu adevărat și ce doar am reptat ca o poezie până acum, de a ne vindeca de fricile care ne țin pe loc, de a distinge între ce e real și ce e PR în toată chestiunea asta a leadershipului.

Forma de bază este un training de o zi pentru grupe de 7-10 oameni, în general deja cu ceva experiență de leadership. Detalii aici.

3. Strategic Leadership - Perspectiva de ansamblu

Aici vorbim despre viziunea cea mai de ansamblu a leadershipului, acolo unde trebuie să îmbinăm urgența de azi cu planul pe termen lung, pragmaticul cu viziunea, financiarul cu valorile, nevoile oamenilor cu nevoile business-ului, comunicarea personală cu cea de masă, motivare dar și disciplină, și, nu în ultimul rând, înțelegerea conceptului de strategie, în varianta sa modernă, emergentă, flexibilă.

Forma de bază este un training de două zile pentru grupe de 7-10 oameni, în general manageri seniori și de top. Detalii aici.

Pentru oricare dintre acestea, sau discuții pentru adaptarea lor la nevoile tale, nu ezitați să ne contactați.